Studion

Under 2016 började vi montera ner vår lilla biograf för att kunna använda den som inspelningsstudio för alla intervjuer som vi vill göra i kontrollerad studiomiljö. ”Bion” byggdes för ca 10 år sedan efter så kallad THX-standard, så ljudet blir därför väldigt bra. Eftersom det är lite begränsad takhöjd (ca 20 cm dämpning i taket) så lämpar sig studion absolut bäst för sittande intervjuer. Stående intervju med Patrik Sjöberg är ingen bra idé, men personer med normallängd mot t ex greenscreen har fungerat utmärkt. Vi har även använt studion för ljudinspelningar, speakerinläsningar podcast och direktsänd broadcast.

Takhöjd: 2,30-2,35 m
Golvyta: 21 kvm.
Format 5,0 x 4,2 m

Intresserad av att hyra studion?
Ring 0708-560 184 eller maila mats.karlen@aka-film.se

 

studion_web
Den första provinspelningen gjordes den 10 mars då Armé-, Marin- och Flygfilm stod värd för Matrona- och Patronanätverken. Nätverkens grundare, Lena Törner, samtalade lite med några av sina medlemmar. Studion går nu att hyra för allsköns inspelning. Bara att höra av sig till AKA-film.

 

Inspelningen för Matrona direktmixades med tre, fasta och obemannade kameror.

 

Studioinspelning med Thomas Wenkel och Nils Bruzelius för filmen Svenska ubåtar för Svenskt Militärhistoriskt Bibliotek.

 

Sun tower Entertainment Group under en speakerintalning för den aktuella filmen om fejkade nyheter.
Vid mikrofonen Roger Persson. Foto: Emil Carlsson.